/Projects/GSM SMS alarm

SMS alarm is a very simple device. To send SMS it uses Siemens gsm phone and it has 5 inputs - it means that it can send 5 different SMS messages. For each sensor input we write SMS text that we wish to receive when alarm condition happens. Programing is done via PC and proper software that is available for download.

smsalarm

Author (sent by): Trax

Download counter: 30,037

Rating: (2.96, votes 5159)

Vote:

Date: 17-12-2004

Lokalna verzija ove stranice: GSM SMS alarm

500_sms_alarm.rar

Bookmark and Share Comments (102)

comment [42]

I was wondering if I can use a nokia instead of Siemens? What are the changes to be done? As I understood, the hex file is for the PIC, the two PCB files are for the circuit, and the program is for the mobile. So, first is the uploading of the hex and then the uploading of the sms? Thank you very much!
IP: 85.75.33.162

comment [41]

Evo na ovoj adresi je dokumentacija za GSM modul, a na strani 79 je prikaz konektora sa pinova (to me i plaši), a ima pri kraju i kompletna šema GSM telefona. http://citeseerx.ist.psu.edu/viewdoc/download?doi=10.1.1.133.3940&rep=rep1&type=pdf Pozdrav!
IP: n/a

comment [40]

Ne moras slati PDF, koristio sam samo standardne AT komande. Ne mogu ti 100 \% garantovati da ce raditi ali mogu 99,99 \% :-)
IP: n/a

comment [39]

Trax evo našao sam nešto što bi moglo biti rešenje, ali naravno trebalo bi ti da pregledaš. Naime na sajtu MikroElektronike sam našao GSM GPRS modul Siemens MC55 koji predstavlja srce telefona i podržava AT komande! Košta svega 33eur, ali ga trenutno nemaju, vidim u svetu je modul vrlo vrlo popularan. http://www.mikroe.com/sr/tools/easybuy/ E sad na netu sam našao specifikaciju za njega i ivode konektora, fajl ima 1,6MB PDF format, ne bi bilo loše da ti ga pošaljem na email da pogledaš pinove ko
IP: n/a

comment [38]

Dizajnirano je da radi sa Siemens telefonima, sa drugim nisam probao. Telefon mora imati interni AT modem i TX & RX linije na konektoru. To je eto neki preduslov.
IP: n/a

comment [37]

Trax jedno pitanje, može li ovo da radi sa nekim novijim telefonima i šta je uslov da telefon ima da bi ovo radilo? Pošto ovih Siemens telefona više nema u opticaju. Pozdrav!
IP: n/a

comment [36]

Trax radi sve ok. Svaka čast. Vidim da si ekspert za elektroniku pa molim jedan savjet kako da spojim da kad se prekine žica da mi javlja senzor. Mislio sam sa relejom ali me zanima da li releji mogu dugo raditi a da se ne griju. cijelo vrijeme bi bili uključeni. Ne znam kako da ih kontra spojim da kad prekine se kontakt(žica) da se aktivira.
IP: n/a

comment [35]

Trebaju ti dva otpornika od po 4,7k. Jedan stavi na TX liniju (pin broj 2 od PIC-a, gdje je sad samo zica - da ide preko otpornika znaci), a drugi stavi izmedju mobitelovog RX pin-a i mase.
IP: n/a

comment [34]

Trax spoio sam uređaj na C60 radi ali se događa nešta čudno ne znam da li treba max232 između. Uređaj radi ali kada pošalje poruku nakon 10s se mob ugasi na uređaju i dalje ništa ne gori kao da je aktivan Pinovi su GND-2,RX-3,TX-4. Kada zamjenim TX i RX ne radi.
IP: n/a

comment [33]

Trax Zahvaljujem na pomoći uspio sam usnimiti. Problem je bio u MAX232 Konverteru. Sad slijedi spajanje na mob.
IP: n/a


Comment page: <12345678...>


add comment

name

e-mail (will not be published)

website

How much is = also add letter "a" at the end of your result! Eg.: 7a

Please log-in!

You can log-in on forum link: Login page. After logging-in, return to this page and click refresh in your browser.

site friends

sponsored links

ads