/El.sheme/Radio predajnici/Video predajnik do 1km

Shema video predajnika dometa preko 1km.

Spojiti kao pojačalo na izlaz iz videa, time izuzeti box "UHF Modulator".

Autor (poslao): radiomorningstar

Broj download-a: 38,218

Ocjena: (2.88, glasova 5643)

Glasaj:

Datum: 11-09-2004

English version of this page: Video transmitter 1km range

265_videopredajnikdo1km.zip

Bookmark and Share Komentari (116)

komentar [66]

Postoje bolja resenja po pitanju izbora izlaznog tranzistora i neutralizacije nezeljenih samooscilovanja"divljanja" ali recimo da je ovo kompromis izmedju komplikovanosti i funkcionalnosti. Pozdrav svim zainteresovanim za ovu granu elektronike!!!
IP:

komentar [65]

snaga se mora podesavati sa vestackim opterecenjem od 75ohm.I meriti ispravljena vrednost Vf na osnovu koje se da proracunati izlazna snaga predajnika.za ocekivati je da ovaj tranz na ovoj freq(to mu je granicna freq)nece dati vise od 150mW!
IP:

komentar [64]

Spojiti za antenu sa kvalitetnim koax kablom 75ohm.Sto manje duzine.Ko ima SWR metar neka proveri odnos stojnih talasa(nebi se smeli odnositi vise od 1:1.5).Koristite Stabilizovanih 24V!!!Da bi ste izbegli brujanje u slici,crni pojas ,izbijanje boje..itd
IP:

komentar [63]

Semu uraditi sa ovojnim pregradama izmedju L3/L2 pregrade spojiti na masu.Vodovi sto kraci,bez ukrstanja,,sto blize masi.Ne praviti pocicu na pertinaxu,koristiti vitroplax! Ne bi valjalo biti sve ukupno vece od 8-10cm!Potrudite se.Trimer2K mora biti mali!
IP:

komentar [62]

Bolje je koristiti BLY87A vrstan tranzistor koji moze dati do 8W snage uz adekvatnu pobudu.Ovim potenciometrom se podesava radna tacka 2n3866.Uz dobre antene na prijemnoj i predajnoj strani moze se ocekivati preko 20Km domet(uz Gas-Fet preamp)
IP:

komentar [61]

Sema je ok!Neimenovani kondenzator prelaza je reda 100pF i sluzi za galvansko odvajanje izlaznog stepena.Koristite za predajnu antenu "Logu4" logaritamsku UHF sa dobrim usmerenjem.Srebrna zica nije uslov,mada se cesto koristi zbog njenog tzv.Q faktora
IP:

komentar [60]

Daj napisite mi gdje ima ili kako da antenu napravim za 1 km kakva ide koja moze dajte link ili nesto???
IP:

komentar [59]

http://www.elektronika.ba/forum/viewtopic.php?t=261&start=60
IP:

komentar [58]

ili to mora biti bas "ispeglani" jednosmerni napon kao npr. sa dva akomulatora spojena u rednu vezu??? Unapred hvala na odgovorima.
IP:

komentar [57]

Imam jedno pitanje u vezi napajanja ovog predajnika, dali se ovaj predajnik moze napajati sa nekim adapterom 24V koji poseduje redovan transformator grecov spoj i neki elektrolitski kondenzator veceg kapaciteta,
IP:


Stranica komentara: <12345678...>


dodaj komentar

ime

e-mail (neće biti objavljen)

web

Koliko je = takođe dodaj slovo "a" na kraj rezultata! Npr.: 7a

Ulogiraj se!

To možeš uraditi na forumu: Login stranica. Kada se ulogiraš, vrati se na ovu stranicu i uradi refresh.

prijatelji sajta

sponzorirani linkovi

reklame