Zastita Zvucnih Kutija
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Zastita Zvucnih Kutija
Jel ima neko neku proverenu semu za zastitu zvucnih kutija? Zastitu od kratkog spoja na zvucniku, od preopterecenja zvucnih kutija i slicno...
Re: Zastita Zvucnih Kutija
Pogledaj Borin "Omni-protect" (ili tako nekako)... jedno od boljih riješenja!
Elektor objavi bar jednu-dvije sheme godišnje...
Ima toga po netu...
Elektor objavi bar jednu-dvije sheme godišnje...
Ima toga po netu...
velleman ima kit K4700 a shema može da se nađe u illustrated manual http://www.vellemanusa.com/us/enu/produ ... ?id=350552" onclick="window.open(this.href);return false;
A imaš i jednostavno rješenje sa µPC1237
A imaš i jednostavno rješenje sa µPC1237
@Shenda
Znam za Borin Omni Protect ali je jedan od komplikovanijih, trazim neko prostije i provereno resenje. Da li znas tacno izdanje elektora u kome je objavio projekat?
@kan042
U velleman-ovom kitu postoji sema ali nema vrednosti elemenata, a i cuo sam da su te seme s greskom sto mogu da se nadju na netu. Da li imas semu sa µPC1237? Ako imas postavi ovde.
Znam za Borin Omni Protect ali je jedan od komplikovanijih, trazim neko prostije i provereno resenje. Da li znas tacno izdanje elektora u kome je objavio projekat?
@kan042
U velleman-ovom kitu postoji sema ali nema vrednosti elemenata, a i cuo sam da su te seme s greskom sto mogu da se nadju na netu. Da li imas semu sa µPC1237? Ako imas postavi ovde.
U manualu K4700 je shema zaista napisana sa oznakama ali na stranama 6-8 ima spisak elemenata sve sa oznakama, vrijednostima, izgledom i načinom montaže. Nakon toga slijedi opis podešavanja i testiranja.
Rješenje sa µPC1237 je navedeno u datasheetu sa formulom za izračun elemenata. Ja imam shemu koju je Boban objavio na susjednom forumu ali joj veličina prelazi limit na forumu. Gotovo je identična sa shemom u datasheetu.
Sumnjam da je shema u manualu neispravna. Provjeri dobavljivost kita i cijenu. U HR dosta ih koristi gotov kit jer se i ne isplati praviti ga za te pare (153,57Kn), ima i u Mikro Princu 2360 RSD.
Rješenje sa µPC1237 je navedeno u datasheetu sa formulom za izračun elemenata. Ja imam shemu koju je Boban objavio na susjednom forumu ali joj veličina prelazi limit na forumu. Gotovo je identična sa shemom u datasheetu.
Sumnjam da je shema u manualu neispravna. Provjeri dobavljivost kita i cijenu. U HR dosta ih koristi gotov kit jer se i ne isplati praviti ga za te pare (153,57Kn), ima i u Mikro Princu 2360 RSD.
Mislim da se nismo razumjeli...
Ne znam da li je Bora objavljivao u Elektoru - mislim da nije... bar nisam vidio...
... samo sam napomenuo da Elektor to relativno često objavi... ili uz neko pojačalo, ili u onim "ljetnjim krugovima"...
... a imaš i ovdje -> http://sound.westhost.com/project33.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Ne znam da li je Bora objavljivao u Elektoru - mislim da nije... bar nisam vidio...
... samo sam napomenuo da Elektor to relativno često objavi... ili uz neko pojačalo, ili u onim "ljetnjim krugovima"...
... a imaš i ovdje -> http://sound.westhost.com/project33.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
@Shenda
Ne, nismo se dobro razumeli. I ja mislim da Bora nije objavljivao seme u Elektoru, nego sam mislio da li imas broj elektora u kome je objavljen neki njihov projekat sa zastitom a ne Borin.
@kan042
Da, nisam obratio paznju, iznad seme je popis elemenata sa vrednostima. Ako mozes pusti mi link ka semi na PP. To je ipak proverena sema koja je postavljena tamo predpostavljam.
Ne, nismo se dobro razumeli. I ja mislim da Bora nije objavljivao seme u Elektoru, nego sam mislio da li imas broj elektora u kome je objavljen neki njihov projekat sa zastitom a ne Borin.
@kan042
Da, nisam obratio paznju, iznad seme je popis elemenata sa vrednostima. Ako mozes pusti mi link ka semi na PP. To je ipak proverena sema koja je postavljena tamo predpostavljam.
Imaš jednu zaštitu u Elektor 5/2008
kan042,ja se 'ubih' trazeci u Beogradu radnju gdje prodaju welman4700 i ne nadjoh je a ti znas gdje je ima i u Zagrebu i u Beogradu! u medjuvremenu napravio sam nesto sto nadjoh na netu,sad sam bio na elektronskoj stranici Princ-elektronika i tek tad se impresionirao kvantitetom i kvalitetom njihove ponude,do sada je za mene postojao samo bivsi radio-klub NIKOLA TESLA-danas KELCO...mada se PRINC i KELCO dooobro dopunjuju-svaki ima ono sto ovaj drugi nema! VELIKO hvala na ovoj NEocekivanoj informaciji!