3D Driver za Windows Mobile - must have

Forum koji ne mora biti vezan za elektroniku ali u kojem vrijede pravila foruma!

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
User avatar
Mirza H - MSETS
Napredujem
Napredujem
Posts: 117
Joined: 14-06-2009, 11:14
Location: Bosnia and Herzegovina
Contact:

3D Driver za Windows Mobile - must have

Post by Mirza H - MSETS »

Pozdrav, svima!
Naišao sam na 3D driver za WM. inače nije prvi put da se susrećem sa njim. Moj prošli mobitel je bio HTC TyTn II, i kao što znaju, malo upućeniji, TyTn je 'patio' od nedostatka drivera, kako 2D, tako 3D. Naime, došlo se do 'rippovanog' 3D Drivera koji je bio 'stock' driver na Samsung Omnii. Instalacija ovog drivera na TyTn je rezultovalo 200%-tnim 3D ubrzanjem (vidljivo u igrama).
Slučajno sam naišao na taj driver prilikom backup-a dokumenata. Sada koristim HTC TP2, koji je izvrstan u pogledu 2d i 3d performansi, ali ipak sam driver instalirao i na njega.
Rezultat je bio više nego očigledan: 'mekši' rubovi dugmića, prozora, poboljšan kontrast i pogotovo povećane performanse u igrama. Izgleda da je ovaj Samsungov driver bolji od HTC-ovih i da paše novijim WM operativnim sistemima.

U svakom slučaju, probajte i sami.
U .zip arhivi se nalaze i 3D sample-ovi. Prvo njih instalirajte i provjerite kako se ponašaju na vašem trenutnom 3d driveru. Potom instalirajte "SJ SamsungOmnia_Driver_D3D.cab" i pokrenite ponovo, bilo koji od 3d sample-ova, iznenađenje zagarantovano :D. (ovo važi, naravno, za WM 2003 do WM 6.5)

Code: Select all

https://rapidshare(dot)com/files/908922515/3D_Driver.zip
Ako imaš težak zadatak, daj ga lenštini - on će sigurno naći lakši način da ga uradi.
https://welder.ba | https://welder.digital | https://www.proffice.ba
Post Reply