by maliodpalube » 06-07-2012, 19:52
Dakle...
Pokušao sam iz ove teme nešto shvatiti, ali iz tekstova do neke cca pete stranice sam razumio samo veznike i glagole. Apsolutni sam početnik i neznalica, ali imam konkretan problem. Na brodici imam vanbrodski motor YAMAHA 25, četverotaktni s dva cilindra. Nedavno je krepao regler, pa sam na brzinu našao neki zamjenski koji nema izlaz za obrtomjer. Čak i da ima (stari je imao), to mi ne bi puno korisilo, jer ne mogu kupiti originalni YAMAHA obrtomjer za taj motor, već samo kompletnu ploču s instrumentima, koja košta kao pola motora. A ja bih tako rado htio imati obrtomjer...
Znam da postoje neki optički čitači koji broje prolaske nekog markera na zamašnjaku. Tu otprilike i prestaju sva moja znanja o tome. Pokušao sam googlati i čačkati po ebay-u, ne bih li našao nešto takvo gotovo, u kitu... obrtomjer za neznalice itd. Nisam našao ništa. Vidim da ekipa s ovoga foruma takve stvarčice radi ujutro prije doručka, pa se nadam da bih i ja (uz vašu beskrajnu strpljivost) mogao napraviti taj svoj obrtomjer. Ako netko ima volje sa mnom strpljivo od samoga početka... bio bih jako zahvalan. Živim u Zagrebu, pa bi eventualni dućan za sve što mi je potrebno bio Chipoteka... Volio bih da post neke dobre duše počne nekako ovako: "Odi u Chipoteku i kupi to, to i to...."
P.S.
Ni lemiti ne znam i nemam lemilicu, ali imam prijatelja autoelektričara koji mi povremeno nešto zalemi...