Moderators: stojke369, pedja089, [eDo], trax
Hrvoje_v wrote:primjeri teslinih transformatora
1.) primjer tc-a prema teslinim uputama
sekundar:
R 4 m
debljina zice 1mm
zavoja 50
duzina zice 628 m
induktivitet 21 mH
rezonantna frekvencija ~ 60 kHz
nema toroida (on bi samo povecao rezonantnu frekvenciju)
primar:
debljina bakrene cjevi 2 cm
duzina bakrene cjevi min. 65 m ! ( min. je zbog toga sto je spiralna zavojnica primara)
razmak između zavoja 6mm
razmak između prim. i sek. 10 cm
potrebno 5 zavoja da bi se mogla postici rezonanca
napajanje transformator za neonke 15 kv 600 W
potreban kapacitet 12 nF
ljudi vecinom teslin transformator rade najcesce zbog iskri , plazmene kugle , neonki i ne zele dat velike novce za takvo nesto u sadasnjem svjetu skoro pa nekorisno a ako zelis istrazivati bezicni ili jednozicni prijenos energije moras imati posten primjerak teslinog transformatora s kojim ces dobiti nekakve rezultate a ne neki od 200 W koji je za igru.
78L05 wrote:I jel ima šta od ovog načina prijenosa energije, autor teme???
delboytz wrote:a ionako mi ne vjeruješ , kao ni 99% elektroničara, zato i ne pišem ovdje baš puno...
mataya wrote:mozda jos nema nekih vidljivih rezultata, ali vazno je da je autor zainteresiran.
ako i ne uspije to postici naucit ce jako, jako puno stvari vezanih uz ovu tematiku.
kako got bilo zelja za napredovanjem i znanjem je za svaku pohvalu
delboytz wrote:a ionako mi ne vjeruješ , kao ni 99% elektroničara, zato i ne pišem ovdje baš puno...
djelove, sheme i nacrti tih uređaja su nestali, a sad mozemo danima nagađai dali se radilo o zavjeri,
pozaru
Aleksandar Maričić,akademik Srpske akademije znanosti i umjetnosti: „Ja ne vjerujem da je Tesla uništio Tunguski meteorit jer u to vrijeme toranj nije imao snagu da ga uništi“.
No, ja točno znam da je promjer kondezatora na vrhu tornja bio toliki, da je Tesla mogao dobiti
10 000 Ampera u impulsu, a napon koji je dobivao je bio oko 100 miliona Volti. I ako to pomnožimo dobivamo točno 1 TW. 1TW je enrgija u impulsu koju je Tesla mogao dobiti prije 100 godina, A max Što mi možemo dobiti danas, to je 100 milijuna kW, a to je 100 puta manje.
1915. godine Nikola Tesla će izjaviti:
„Praktični bežični prijenos energije je bezuvjetno moguć.
Ja sam već konstruirao takav predajnik, moje znanje je
otišlo toliko daleko da mogu poslati veliku količinu energije i
uništiti objekt određeni sa velikom točnošću“.
Nikola Tesla 1915. God
pedja089 wrote:...Ali kako niko nije zainteresovan da besplatno deli struju, sve ostaje na ovakvim malim eksperimentima koji u vecini slucajeva potvrdjuju ono sto je Tesla govorio......
Feko wrote:Ovo je najbitnija rečenica, ja sam mišljenja je to već odavno isprobano i potvrđeno, no naravno....dok se ne iscrpe nalazišta nafte i ostalo... ta tehnologija će se držati u tajnosti, pa čak i ako neko patentira nešto od toga, mafija to otkupi i spremi u ladicu...i nikada se uđe u serijsku proizvodnju, a naravno nitko ponovo ne može patentirati nešto što je već patentirano
Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest