Sad kada je projekat okončan, kao prvo sve čestitke! A kao drugo, molim te daj saberi sve relevantne faze (pcb, materijal, hex,"pictures", opaske) na jedno mjesto. Hvala i pozdrav!
hocu, moram jos sutra (ako stignem) probati kako radi regulacija sa trijakom i grijalicom ..jel se grije nesto sto ne bi trebalo pa kada sve bude OK onda kacim ovdje
Evo, gotovo i testirano...treba još naći neku kutiju i to lijepo upakirati Testirano 2 sata sa grijalicom od 1200W i hladnjak od trijaka bude podnošljivo topao Trijak sam stavio BTA16 (16 A) no može i neki drugi.... ...a mogao sam napraviti i Transformerless napajanje za elektroniku? al kada imam barem 15 transformatorcica on punjaca mobitela
koliko se meni cini displej ti ne ispisuje kruzic koji oznacava stepene. imao sam negde link kako se upisuju znaci po zelji u memoriju displeja. ako hoces i to da resis onda malo googlaj, 16x2 custom charter generator ili tako nesto... inace finoodradjeno....
e sad je problem sto ne mogu naci link. uglavnom bilo je objasnjeno na nekom forumu. ovako nekako je izgledaloa naredba LCDOUT adr(0-7),pa 5 brojeva koji predstavljaju kolone. valjda ali caka je sto se ti znakovi ne nalaze na adresi 0-7 nego na nekim drugim, ako nadjem pisem. i tu liniju bi trebalo dodati na pocetku koda, tamo ispod define dela. i svuda u kodu izmeniti adresu koja pise ispred "C". nadam se da si me razumeo..
Ovo je primjer za "lcdout", ovo na kraju "$df" je za ispisivanje kruzica za stepene. Naj bolje ti je da nadjes datasheet od tog displeja i da pogledas na kojoj se lokaciji nalazi onaj kruzic. Bez obzira ovaj $df bi trebao da radi.
Ovako je ispisivao kod isprobavanja...evo nekih krivih: i na kraju pogodak ...u originalnom kodu bio $DF odnosno 223, ali to nije radilo na mom displeju, sada je stavljena $B2 odnosno dekadski 178…sve ovisi o displeju Promjenjena je i osjetljivost… to se vidi po temperaturi odnosno decimalama bilo je na 0.0625 a sada je 0.25 daklem ne radi sitne decimale..nema potrebe.
Last edited by Feko on 12-02-2009, 09:50, edited 1 time in total.
Pa rekao sam da su stranice izrezane na laserskom rezacu kojeg sam popravio pa smo isprobali kako radi....nabrzaka skrojili u corelu stranice, izrezali i poljepili...sa donje strane su izrezani "utori u koje stranice usjednu...preciznost boli glava-ludilo...poslije cu odnijeti da napravi još jednu prednju stranu i izgravira natpis i okvir itd pa preljepim preko ove...ima neke gume srebrne i zlatne koje kada izgravira natpis bude crn i super izgleda...šteta što trenutno nije imao crnog pleksija
Evo ga, još samo prednja strana. Moram priznati da sam u brzini crtanja u corelu napravio jednu grešku kod ugradnje displaya…rupe za pričvrstiti savršeno štimaju no onda je display naopačke No tako knap ulazi u prorezani četverokut da se ni nemora pričvrstiti
izgleda za 10 samo displej pricvrsti. najlakse ti je nadji deblji komad plastike pa ga zalepo izmedju plocice displeja i prednje strane pa onda samo uvrni neke kratke sarafe kroz plocicu displeja u tu plastiku.