Potaknut s dva vise nego ocita primjera imam potrebu napisati ovaj post.
Neka se nitko njime ne nade prozvan ni uvrijeden, jer to nije namjera istog.
Namjera je saznati kakav se sadrzaj cijeni i ne dopusta na forumu, kao i ukazivanje na stvari koje se u zadnje vrijeme neocekivano odvijaju, pod time mislim na to da forum napustaju stariji (i po godinama, i po stazu u ovoj etapi znanosti) clanovi.
Kao primjer navest cu Shendu, koji vjerojatno ovaj forum u novije vrijeme vise ne posjecuje buduci da je s njega izopcen.
Svojevremeno je on bio jedan od utjecajnijih clanova foruma, ne samo prema broju postova, gotovih projekata vec i po ucestvovanju u izgradnji istog. Podsjetit cu, imao je cak nekoliko prijedloga oko otvaranja zasebnih podforuma, tako je da njegovu inicijativu nastala 'Elektronika za pocetnike' koja je uvelike rasteretila sve ostale podforume upravo zbog svoje siroke selektivnosti postavljanja pitanja bez obzira na usmjerenje, jedini kriterij je jednostavnost istog (pocetnicki rang). U pitanju je bila jos poneka 'intervencija' u cilju poboljsanja foruma, samo se trenutno ne mogu sjetiti o cemu je bilo rijeci. Moram priznati da ne znam detalje zasto se pokrenula kompletna 'afera', ali nekoliko mu je stvari stavljeno na teret zaista samo zato sto se u tom trenutku nije mogao 'braniti'. Tako mu je primjerice jedan od clanova narusio ugled rekavsi da je domar, covjek je doktor medicine,o tome mogu svjedociti na temelju postanske komunikacije koju nisam osobno odvijao s njim, ali pouzdano znam da vise ljudi s foruma je. Specijalizirao je radiologiju, a o tome je i sam vise puta na forumu govorio. To nije ono sto se mene tice direktno, pa cu s tim dijelom zavrsiti.
Medutim, prije manje od tjedan dana pokrenuo sam temu u 'Razmjena dijelova/komponenata' na temu potraznje 8x2 LCD-a. U pricu se ubacio jedan korisnik za cije ime na forumu iskreno nisam cuo nikada, imao je 50-ak postova, cak ga nisam uspio upamtiti. Uletio je sa svojom, ruku na srce, glupom i nerazumljivom porukom, ne znam sto je ista trebala potencirati, ni mega162 ni ja ju nismo shvatili, nedugo nakon toga tema nije zakljucana vec obrisana s lica foruma. Ako vec nije logicno da se obrise post clana koji provocira ili jednostavno pise nesto sto je na odmet i nevezano za temu i ujedno ga se na to upozori, valjda je pravo svakog traziti razlog zasto je to ucinjeno. Tako sam ga i ja pokusao pronaci pisuci PM na trax-ovu adresu, ali evo 5.dan nema odgovora, poruka je naravno procitana.
Nocas se dogodilo nesto slicno, obrisan mi je post u temi kod mega162 gdje je rijec o LCD 16x1 displeju, samo sam reagirao na to sto je doticni meni nudio displej u mojoj temi u kojoj je jasna potraznja za displejom sa LCD osvjetljenjem. Mega162 na stranu, on i ja cemo se vec nekako dogovoriti, a zasto je post obrisan zaista ne znam.
U njemu nije bilo nista uvredljivo niti kompromitirajuce, najstroza rijec je bila "zajebava", to se dnevno na forumu ponovi i nekoliko puta i nisam primjetio da se zbog toga ostaje bez postova.
Molio bih odgovor u privatne poruke.
Hvala